Onderhoudstips kunstnagels
Om lang plezier te hebben van uw kunstnagels, is één regel basis: kies een vorm en lengte die bij u past. Houd rekening met uw werk, sport en de conditie van de nagels. Uw bezigheden zijn van invloed op de levensduur van de kunstnagels. Verder adviseer ik u om u aan de volgende tips te houden:
Algemene tips
- Gebruik (kunst)nagels niet als gereedschap! Nagels zijn een sieraad waar u voorzichtig mee dient om te gaan. Open geen blikjes of dozen met uw nagels en peuter geen stickers los. Kortom: wat u met uw eigen nagels niet zou doen, ook niet met kunstnagels doen.
- Trek in geen geval de kunstnagel van uw nagelbed af. Dit brengt ernstige schade aan uw nagelbed. Bacteriën hebben nu toegang tot in de "gewonde" nagel. Ook zal het eraf trekken enorm veel pijn doen en langdurig pijnlijk blijven tot aan de volledige genezing.
- Trek ook niet aan de velletjes rondom uw nagel en nagelriemen. De nagelriem heeft namelijk een beschermende functie.
Dagelijkse verzorging
- Gebruik voor de dagelijkse verzorging van de kunstnagel een verzorgende nagelriemolie, zowel rond de nagelriem als onder de nagel. Dit voorkomt het uitdrogen van de nagel, waardoor de kunstnagels niet los kunnen laten.
- Gebruik een intensieve nagelcrème voor zeer droge nagelriemen (zeker in de winterse kou). Breng het dagelijks aan en laat goed intrekken.
- Reinig dagelijks nagels i.v.m bacteriën. Probeer vuil nooit weg te halen met iets scherps, maar gebruik een nagelborsteltje. Worden de nagels aan de achterkant smoezelig? Week de nagels dan enkele minuten in een lauw badje met wat zeep en borstel ze daarna met een nagelborstel of kleine tandenborstel goed schoon.
Handschoenen
- Draag bij huishoudelijk werk en werkzaamheden in de tuin handschoenen. Veel schoonmaakmiddelen bevatten agressieve middelen die slecht zijn voor uw (kunst)nagels en handen.
- Draag ook handschoenen bij het verven van haren en het marineren van vlees. De kleur kan in de nagels trekken.
- Vermijd contact met oplosmiddelen zoals aceton, benzine, terpentine etc. Hier zijn kunstnagels en handen niet tegen bestand. Ditzelfde geldt voor bleekwater, ammoniak en spiritus.
Bezoek de nagelstyliste
- Lucht, vocht en vuil tussen de natuurlijke nagel en de kunstnagel kunnen leiden tot schimmelvorming. Loop er niet mee door, maar laat de kunstnagel zo snel mogelijk repareren door de nagelstyliste.
- Wanneer een nagel los zit door bijvoorbeeld hard stoten, laat deze dan repareren. Een losse nagel geeft kans op infecties; er kan een bacterie tussen de nagel en de kunstnagel komen, de nagel kleurt dan groen/blauw.
- Als u de nagels veel stoot, dan is dit een teken dat uw nagels te lang zijn. Vijl uw nagels korter of laat het doen in de studio. Knip kunstnagels nooit met een nagelknipper of schaar! Ze zullen barsten, breken, of splijten. Tijdens de eerste behandeling krijgt u een kunstnagelvijl mee, zodat u de nagels korter kunt vijlen wanneer u dat wilt.
- Laat uw nagels op tijd bijwerken. Na enkele weken groeien de nagels uit en daardoor raken ze de balans kwijt. Hierdoor kunnen ze eerder breken.
Kunstnagels verwijderen
- Verwijder kunstnagels nooit zelf! Het is nauwkeurig werk, waarbij het nagelbed zeer voorzichtig behandeld dient te worden. Indien een kunstnagel hardhandig en op een onjuiste manier wordt verwijderd, zal de nagelplaat beschadigd raken en kunnen nagellagen van elkaar af worden getrokken. Dan kan het maanden duren voor uw nagels weer mooi en sterk zijn. Het beschadigde deel moet namelijk uitgroeien.
Laten uw kunstnagels los?
Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn:
- hormonale invloeden als zwangerschap of overgang
- medicijngebruik
- ziekte
- gebruik van afwasmiddelen of agressieve (schoonmaak)middelen
- veel stoten
- allergie
- narcose
- antibioticakuur